Met je leerlingen naar de film!

2017-2018

An Inconvenient Sequel: Truth to Power

Bonni Cohen en Jon Shenk - Verenigde Staten, 2017

Doelgroep(en):
SO 3e graad

Genre(s):
Documentaire

Thema(s):
Natuur en milieu
Politiek

Elf jaar nadat hij dankzij het indringende An Inconvenient Truth mensen wakker schudde, keert voormalig vicepresident Al Gore terug met een update over de klimaatcrisis en de acties die ertegen worden ondernomen. Via deze Inconvenient Sequel krijgt de toeschouwer een kijkje in Gores dagdagelijkse strijd om mensen bewust te maken van het fenomeen global warming.

Waar de vorige film dus vooral diende om mensen bekend te maken met het probleem van de klimaatcrisis, focust An Inconvenient Sequel op het verwezenlijken van concrete maatregelen om de
opwarming tegen te gaan, of dat nu via sprekersconventies in een schuur ergens in Tennessee gebeurt, dan wel via de klimaattop in Parijs, waar alle groten der aarde rondlopen.

An Inconvenient Sequel: Truth to Power

Bonni Cohen en Jon Shenk - Verenigde Staten, 2017

Educatief:

Deze lesmap zoomt niet concreet in op alle oorzaken en gevolgen van klimaatverandering, maar we bieden wel voldoende voorgeschiedenis en context. Er wordt ook veel aandacht besteed aan de actualiteit en de politieke impact op het klimaatdebat, zowel op Vlaams – als op wereldniveau. Ook staan we stil bij het genre documentaire en of het thema al dan niet objectief benaderd wordt. De lesmap is doorspekt met opdrachten en tips om zo een interessante les te garanderen.