Met je leerlingen naar de film!

2017-2018

Django

Etienne Comar - Frankrijk, 2017

Doelgroep(en):
SO 3e graad

Genre(s):
Speelfilm
Frans gesproken

Thema(s):
Historische context
Gezin en familie
Onderdrukking
Oorlog
Waar gebeurd

Nederlands ondertiteld
117 min.

1943, het door Nazi-Duitsland bezette Parijs. De briljante, zorgeloze jazzgitarist Django Reinhardt is op het hoogtepunt van zijn roem en speelt in de grootste zalen van de stad. Ondertussen lijden zijn zigeuner-broeders door heel Europa onder de toenemende vervolging. Wanneer hij door de Nazi’s gedwongen wordt om op tournee naar Duitsland te gaan, ziet hij geen andere uitweg dan om te vluchten…

Django is een tranche de vie over het werk en leven van Django Reinhardt, gesitueerd in WOII. Met enkele straffe acteurs in de hoofdrol en de oorlog als belangrijk historisch kader krijg je een meeslepend en boeiend relaas voorgeschoteld. De muziek en de zorgeloze attitude van Django brengen een zekere lichtheid in het verhaal. De focus op de groep van zigeuners geeft de kijker een minder gekend perspectief op de slachtoffers van de Nazi’s.

Django maakt deel uit van de reeks Focus Franse Film!
Voor deze reeks selecteren we per schooljaar een frisse selectie van zes Franstalige films waarbij naast de lesmap ook een pedagogische fiche voor gebruik in de lessen Frans beschikbaar is. Klik hier voor een overzicht van de volledige reeks (sinds schooljaar 2016-2017).

Django

Etienne Comar - Frankrijk, 2017

Educatief:

LESMATERIAAL

Lesmappen en pedagogische fiches (voor de lessen Frans) van films uit het programma voor schooljaar 2017-2018 kan je niet gratis downloaden. Zie je deze film op één van onze locaties dan krijg je het lesmateriaal bij reservatie van de film. Bekijk je de film op school dan kan je het lesmateriaal van Django aankopen door te mailen naar manon@jeugdfilm.be. Deze lesmap kost 15 euro en de pedagogische fiches kosten 10 euro.