Met je leerlingen naar de film!

2017-2018

Ma vie de Courgette

Claude Barras - Frankrijk, 2016

Courgette heeft niets weg van een groente maar is een dapper jongetje. Wanneer hij zijn moeder verliest, voelt hij zich helemaal alleen op de wereld. De aardige politieman Raymond neemt hem mee naar een kindertehuis op het platteland. Courgette maakt er nieuwe vrienden met elk hun eigen verhaal. Ze helpen hem zijn lot accepteren. En dan is er nog dat ene meisje, Camille. Als 10-jarige een groep vrienden hebben, verliefd worden… er zijn heel wat dingen te leren en te ontdekken. Zoals bijvoorbeeld… gelukkig zijn!

In Ma vie de Courgette wordt op magnifieke manier gejongleerd met melancholieke thema’s zacht overgoten door een portie lieve humor. De inhoud is soms hallucinant realistisch, maar wordt mooi in evenwicht gehouden door de ontwapenende schattigheid en karakteristieke uiterlijke trekjes van de personages. Met hun expressieve ogen en grote hoofden zullen Courgette en zijn vrienden gegarandeerd veel harten
veroveren.

Ma vie de Courgette maakt deel uit van de reeks Focus Franse Film!
Voor deze reeks selecteren we per schooljaar een frisse selectie van zes Franstalige films waarbij naast de lesmap ook een pedagogische fiche voor gebruik in de lessen Frans beschikbaar is. Klik hier voor een overzicht van de volledige reeks (sinds schooljaar 2016-2017).

Ma vie de Courgette

Claude Barras - Frankrijk, 2016

Educatief:

LESMATERIAAL

Lesmappen en pedagogische fiches (voor de lessen Frans) van films uit het programma voor schooljaar 2017-2018 kan je niet gratis downloaden. Zie je deze film op één van onze locaties dan krijg je het lesmateriaal bij reservatie van de film. Bekijk je de film op school dan kan je het lesmateriaal van Ma vie de Courgette aankopen door te mailen naar manon@jeugdfilm.be. Deze lesmap kost 15 euro en de pedagogische fiches kosten 10 euro.

Bekijk via deze link een preview van de lesmap.