Met je leerlingen naar de film!

2017-2018

Jamais contente

Emilie Deleuze - Frankrijk, 2016

Doelgroep(en):
SO 1e graad

Genre(s):
Boekverfilming
Speelfilm
Frans gesproken

Thema(s):
Gezin en familie
Volwassen worden
Sport en zelfexpressie
Vriendschap en liefde
Identiteit (ik en de wereld)
Weerbaarheid

Naar het boek van Marie Desplechin
Nederlands ondertiteld
90 min.

De 13-jarig Aurore kijkt nuchter en verbaasd naar de ontsporende wereld rondom haar. Haar hele familie lijkt wel gek geworden, of is zij degene die de pedalen kwijt raakt? Droog becommentarieert ze de problemen die zo typisch zijn voor haar leeftijd: twijfels over liefde en seksualiteit, haar irritante huisgenoten (“Die dag verbrak ik het wereldrecord thuis weglopen: het kortste ooit”), de saaie schoolroutine en de sfeer in het bandje waarin ze als zangeres debuteert. De film volgt consequent de (non-)logica van een aanstormende puber en gunt je een unieke blik in het hoofd van een opgroeiend tienermeisje… een wereld waarin we meestal moeilijk kunnen doordringen.

Uitstekende en zwierige tienerfilm met een overtuigende hoofdactrice. Winnaar van de EFA Young Audience Award 2016, en uitermate herkenbaar voor jonge tieners.

Jamais contente maakt deel uit van de reeks Focus Franse Film!
Voor deze reeks selecteren we per schooljaar een frisse selectie van zes Franstalige films waarbij naast de lesmap ook een pedagogische fiche voor gebruik in de lessen Frans beschikbaar is. Klik hier voor een overzicht van de volledige reeks (sinds schooljaar 2016-2017).

Jamais contente

Emilie Deleuze - Frankrijk, 2016

Educatief:

LESMATERIAAL

Lesmappen en pedagogische fiches (voor de lessen Frans) van films uit het programma voor schooljaar 2017-2018 kan je niet gratis downloaden. Zie je deze film op één van onze locaties dan krijg je het lesmateriaal bij reservatie van de film. Bekijk je de film op school dan kan je het lesmateriaal van Jamais contente aankopen door te mailen naar manon@jeugdfilm.be. Deze lesmap kost 15 euro en de pedagogische fiches kosten 10 euro.

Bekijk via deze link een preview van de lesmap.