Met je leerlingen naar de film!

2017-2018

Cloudboy

Meikeminne Clinckspoor - België, 2017

Doelgroep(en):
LO 2e graad
LO 3e graad

Genre(s):
Speelfilm
Nederlands gesproken

Thema(s):
Natuur en milieu
Gezin en familie
Volwassen worden
Identiteit (ik en de wereld)
Weerbaarheid

Nederlands gesproken en Zweeds gesproken/Nederlands ondertiteld
77 min.

De 12-jarige stadsjongen Niilas woont bij zijn papa. Zijn Zweedse mama Katarina kent hij nauwelijks. Niilas moet – tegen zijn zin – tijdens de zomervakantie naar het Hoge Noorden reizen waar zijn moeder en haar nieuwe gezin tussen de rendierherders wonen. De rendiertrek is volop aan de gang en ook Niilas moet een handje toesteken. Ondanks de warme ontvangst, reageert Niilas heel terughoudend. De enige die hem begrijpt, is zijn nieuwe halfzus Sunnà. Stilaan ontdekt hij zijn roots, die sterker blijken dan hij ooit had kunnen vermoeden. Tegen alle verwachtingen in beleeft Niilas de meest avontuurlijke zomer van zijn leven.

Dit bijzondere debuut programmeren we met volle overtuiging. Een Vlaamse jeugdfilm met een ontroerend verhaal, poëtische accenten en een bijzondere cinematografie. Ook de natuur (er werd gedraaid op diverse locaties in Scandinavië) speelt een belangrijke rol en de rendieren maken beslist indruk op de kijkers. Kom je graag te weten hoe deze film werd gemaakt, boek dan een nagesprek met line-producer Wim AH Goossens!

MAKER VOOR DE KLAS
Line producer en filmschool docent Wim AH Goossens komt naar je klas en geeft aan de hand van unieke achter de schermen beelden en geselecteerde scènes een heuse filmles over Cloudboy.
Vanuit zijn belangrijke functie op de set vertelt hij in geuren en kleuren hoe zo’n film precies wordt gemaakt. Rendieren op de set? Beelden onder water? Kleuren en geluid in de film?
Je komt er alles over te weten!

Prijs: 200 euro + BTW + vervoersonkosten (vanuit Antwerpen)
Info en reservatie via manon@lesseninhetdonker.be. of via 050/34.91.93.
Duur: circa 1u30

Cloudboy

Meikeminne Clinckspoor - België, 2017

Educatief:

LESMATERIAAL

Lesmappen van films uit het programma voor schooljaar 2017-2018 kan je niet gratis downloaden. Zie je deze film op één van onze locaties dan krijg je de lesmap bij reservatie van de film. Bekijk je de film op school dan kan je de lesmap van Cloudboy aankopen via de webshop van Jekino.
LESMAP BESCHIKBAAR VANAF SEPTEMBER 2017