Met je leerlingen naar de film!

2017-2018

Gruwelijke rijmen

Jakob Schuh & Jan Lachauer - UK, 2016

Doelgroep(en):
LO 2e graad

Genre(s):
Animatie
Nederlands gesproken

Thema(s):
Gezin en familie
Sprookjes en fantasie
Vriendschap en liefde

Nederlands gesproken
circa 60 min.

Sneeuwwitje en Roodkapje worden beste vriendinnen. Lusten wolven liever biggetjes, grootmoeders of kleine kinderen? Jack is verliefd op zijn buurmeisje Cindy, maar zij heeft een oogje op de prins. En waar komt die gigantische bonenstaak in Jacks tuin plots vandaan? Onder het alziend oog van de boze wolf lopen sprookjesfiguren elkaar voortdurend voor de voeten.

In deze compilatie, gebaseerd op het boek van Roald Dahl, zijn verschillende sprookjes en hun personages op een ingenieuze manier met elkaar verweven in een scenario vol ondeugende twists en verrassende ontknopingen. De toon is afwisselend hilarisch, onheilspellend en spannend. De wolf, te horen als vertelstem, heeft alle kennis in pacht en heeft overal een antwoord op. Twee films die leerkrachten uitdagen en een waaier aan boeiende invalshoeken bieden.
Uit de animatiestudio Magic Light Pictures (BBC) die ook al De Gruffalo en Stap maar op mijn bezemsteel maakte.

Gruwelijke rijmen

Jakob Schuh & Jan Lachauer - UK, 2016

Educatief:

LESMATERIAAL

Lesmappen van films uit het programma voor schooljaar 2017-2018 kan je niet gratis downloaden. Zie je deze film op één van onze locaties dan krijg je de lesmap bij reservatie van de film. Bekijk je de film op school dan kan je de lesmap van Gruwelijke rijmen aankopen door te mailen naar manon@jeugdfilm.be. Deze lesmap kost 15 euro.

LESMAP BESCHIKBAAR VANAF EIND OKTOBER 2017