Met je leerlingen naar de film!

2017-2018

La tête haute

Emmanuelle Bercot - Frankrijk, 2015

Malony, een tiener met een moeizaam verleden, werkt zich keer op keer in de problemen. Omdat zijn moeder niet in staat is om goed voor hem te zorgen, komt hij onder toezicht te staan van kinderrechter Florence, en maatschappelijk werker Yann. Zij doen hun uiterste best om de jongen op het rechte pad te houden en hem mee te laten draaien in de maatschappij. Wanneer Malony om deze reden naar een streng internaat wordt gestuurd, ontmoet hij Tess. Zij leert hem om niet op te geven en altijd de hoop op een beter leven te blijven behouden.

De naturalistische stijl van La Tête Haute wekt de indruk dat je naar het leven kijkt zoals het is. Om de toeschouwer wakker te schudden uit zijn onverschilligheid worden melodramatische effecten evenwel niet geschuwd. Verfijnd en subtiel is het allerminst, maar de intensiteit en gedrevenheid maken veel goed.

Deze film maakt deel uit van de reeks Focus Franse Film!
We zijn trots dat de filmreeks Focus Franse Film (voorheen Week van de Franse film) onder onze vleugels terecht komt. Voortaan nemen we jaarlijks een frisse selectie van zes Franstalige films op in ons totaalaanbod. Bij elke film is er naast de vaste lesmap ook een Franstalige pedagogische fiche voor gebruik in de lessen Frans!

La tête haute

Emmanuelle Bercot - Frankrijk, 2015

Educatief:

LESMATERIAAL

Lesmappen en pedagogische fiches (voor de lessen Frans) van films uit het programma voor schooljaar 2016-2017 kan je niet gratis downloaden. Zie je deze film op één van onze locaties dan krijg je het lesmateriaal bij reservatie van de film. Bekijk je de film op school dan kan je het lesmateriaal van La Tête Haute aankopen via Lessen in het donker. Kostprijs is € 15 voor de algemene lesmap en € 10 voor de pedagogische fiches voor de lessen Frans (het gaat in beide gevallen om digitale bestanden).

Een greep uit de pedagogische fiche voor de lessen Frans: justitie en jeugdzorg komen uiteraard aan bod, maar ook de sociale media en actief luisteren.

Bekijk via deze link een preview van de lesmap.