Met je leerlingen naar de film!

2017-2018

Chocolat

Roschdy Zem - Frankrijk, 2015

Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van de legendarische Franse clown Chocolat, de eerste zwarte circusartiest die uitgroeit tot een beroemdheid in de tijd van de belle époque in Parijs. Samen met zijn partner, de clown Footit, beleeft hij weergaloze successen. Maar kan hij omgaan met de valkuilen van de roem, de vele vrouwen en het snelle geld? Het vergeten verhaal van een buitengewoon man.

Een meeslepend drama waarbij Omar Sy (Intouchables, Samba) opnieuw de show steelt, dit keer in een eerder controversiële rol… Daarnaast zit in de rol van Footit een sterke vertolking van James Thierrée, de kleinzoon van Charlie Chaplin! Een film die tot nadenken stemt en ons terugbrengt naar de roots van een multiculturele samenleving.

Deze film maakt deel uit van de reeks Focus Franse Film!
We zijn trots dat de filmreeks Focus Franse Film (voorheen Week van de Franse film) onder onze vleugels terecht komt. Voortaan nemen we jaarlijks een frisse selectie van zes Franstalige films op in ons totaalaanbod. Bij elke film is er naast de vaste lesmap ook een Franstalige pedagogische fiche voor gebruik in de lessen Frans!

Chocolat

Roschdy Zem - Frankrijk, 2015

Educatief:

LESMATERIAAL

Een greep uit de pedagogische fiche voor de lessen Frans: we hebben het over het circus, de clown, de Belle époque, kolonisatie en racisme. Ook komen de dialogen uit de film uitgebreid aan bod.

Chocolat leent zich uitstekend om het met je klas over discriminatie, racisme en stereotypering te hebben. In de lesmap verwerken we deze thema’s via frisse opdrachten en vragen voor de leerlingen. We vergelijken ook het leven van Chocolat in de film met dat van de echte Rafael Padilla. Verder komen ook slapstick en de tijdsgeest van de Belle époque aan bod.

Bekijk via deze link een preview van de lesmap.