Met je leerlingen naar de film!

2017-2018

Belle et Sébastien: l'aventure continue

Christian Duguay - Frankrijk, 2015

Doelgroep(en):
LO 3e graad

Genre(s):
Speelfilm
Frans gesproken

Thema(s):
Natuur en milieu
Gezin en familie
Vriendschap en liefde
Weerbaarheid

Nederlands ondertiteld
97 min.
Ook voor 1e middelbaar

September 1945. In het dorp viert iedereen het einde van de oorlog. Belle en Sebastiaan wachten ongeduldig op de terugkeer van Angelina, maar zij bereikt Saint Martin nooit. Er komt verschrikkelijk nieuws: Angelina raakte vermist toen haar vliegtuig diep in een bos in het Alpengebied crashte. Sebastiaans opa kent een man die hen kan helpen Angelina te vinden. Het wordt een zoektocht vol gevaren en beproevingen.

De eerste Belle & Sebastiaan-film uit 2013 – een herwerking van de beroemde jeugdserie uit de jaren ‘60 – was een schot in de roos. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Dit keer tekende Christian Duguay voor de regie en hij maakte in lijn met de eerste film een uitgebalanceerde mix van spanning, schoonheid en emoties. Een heerlijke jeugdfilm met de juiste ingrediënten in een schitterend decor. Je hoeft het eerste deel niet gezien te hebben om deze film te kunnen volgen.

Deze film maakt deel uit van de reeks Focus Franse Film!
We zijn trots dat de filmreeks Focus Franse Film (voorheen Week van de Franse film) onder onze vleugels terecht komt. Voortaan nemen we jaarlijks een frisse selectie van zes Franstalige films op in ons totaalaanbod. Bij elke film is er naast de vaste lesmap ook een Franstalige pedagogische fiche voor gebruik in de lessen Frans!

Belle et Sébastien: l'aventure continue

Christian Duguay - Frankrijk, 2015

Educatief:

LESMATERIAAL

Een greep uit de pedagogische fiche voor de lessen Frans: er komen heel wat dieren de les Frans binnengestapt via allerlei woordenschatactiviteiten en uitdrukkingen, en we herschrijven de film als een fotoroman.

In de lesmap zoomen we in op het leven op de filmset: hoe werden de spectaculaire vliegtuigscènes gefilmd? Hoe gingen de filmmakers om met dieren op de set? Daarnaast zoeken we ook naar de voor- en nadelen van een Frans gesproken film of een Nederlands gedubde versie. Inhoudelijk halen we zeer diverse onderwerpen en thema’s uit de film zoals identiteit, bosbranden, het leven in de bergen en hoe een kompas gebruiken. De lesmap wordt aangevuld met een uitgebreide afspeellijst op YouTube waarin we relevante filmfragmenten en making-of filmpjes plaatsten, die perfect aansluiten bij de verschillende hoofdstukken in de lesmap.

Bekijk via deze link een preview van de lesmap.