Met je leerlingen naar de film!

2017-2018

Stip en Vlek

Lotta & Uzi Geffenblad - Zweden, 2012

Kijk, daar heb je Stip en Vlek. Stip is gestipt en Vlek is gevlekt. Precies zoals het hoort. Stilzitten kunnen ze niet. Ze buitelen van het ene avontuur in het andere. Ze spelen in de sneeuw, gaan naar de tandarts, verdwijnen achter het behang, kliederen met verf, houden een picknick, bestuderen insecten, spelen piraat en ontdekken een mooie sterrenhemel. Bruisend van fantasie bezorgen ze het allerjongste publiek een echt filmfeest!

Het universum van Stip & Vlek ziet er precies uit zoals de wereld van kleuters. Er wordt gespeeld met vormen en kleuren in zeven charmante verhaaltjes, ondersteund door eenvoudige maar aanstekelijke muziek. Dat maakt van Stip & Vlek een amusante, originele film die bijzonder geschikt is als allereerste bioscoopervaring.

Stip en Vlek

Lotta & Uzi Geffenblad - Zweden, 2012

Educatief:

Bij deze reeks van Stip & Vlek is een kortfilmpakket beschikbaar:

Bij de dvd met de 7 filmpjes zit een lesboekje met 40 pagina’s inspiratie, methodieken en opdrachten. Een ideaal pakket voor de allerkleinsten en hun eerste stapjes in beeldgeletterdheid!
Kostprijs pakket (50% korting!): €15 incl. verzendingskosten (in België)
Bestellen kan door te mailen naar manon@lesseninhetdonker.be of bellen naar 050 34 91 93. Na ontvangst van uw betaling wordt het pakket opgestuurd.
Onderaan deze pagina (bij lesmateriaal) kan je een PDF downloaden waarin je een preview ziet van het lesboekje.

Workshop van Jekino

Leerkrachten die graag actief aan de slag gaan met hun klas, kunnen grasduinen in het gevarieerde aanbod van Jekino. Tijdens de workshop bij Stip en Vlek worden samen met de kleuters konijnen gemaakt die tot leven komen voor de camera. Er wordt een thaumatroop gemaakt en met instrumenten in de hand wordt een filmorkest samengesteld. Kleuters zetten hun eerste stapjes in de wondere wereld van bewegende beelden. Bekijk ook zeker dit filmpje van de workshop !

duur 1,5 à 2u
doelgroep: kleuterklassen

Boekingen en info voor de workshop gaan via educatie@jekino.be of 02/247.88.64.
Of neem een kijkje op de website van Jekino voor deze en alle andere workshops.
Wil je graag meer informatie? stuur een mailtje naar info@lesseninhetdonker.be !

Behalve de basisinformatie over de film vind je in de lesmap bij Stip en Vlek ook heel wat nuttige hoofdstukjes terug: over de adaptatie van boek naar film, over het storyboard, over het maken van de poppen, over decor en accessoires,…
Per verhaaltje krijg je telkens een korte inhoud, een vragenwaaier en zowel een inhoudelijke als een filmtechnische opdracht. Op die manier bespreken we onder andere kleurgebruik, geluid, decor, personages, camera en perspectief op een heel toegankelijke manier.

Dit al gezien?

een interview met Uzi Geffenblad .
Stip&Vlek in atthemoviezz